ΑΡΧΙΚΗ arrow ΝΕΑ arrow ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ Άδειας Ικανότητας Αθλητού Ιππικής Αντοχής

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ Άδειας Ικανότητας Αθλητού Ιππικής Αντοχής

nea_anakoinwseis/endurance_1.JPG

Καλαμάτα, 29/1/2016

Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκε η Ημερίδα για την Άδεια Ικανότητας Αθλητού Ιππικής Αντοχής, που διοργάνωσε για πρώτη φορά στις εγκαταστάσεις του ο Ιππικός Όμιλος Καλαμάτας, υπό την αιγίδα της Ελληνικής Ομοσπονδίας Ιππασίας, την Κυριακή 24 Ιανουρίου 2016. Οι συμμετοχές ήταν πολλές και το ενδιαφέρον του κόσμου μεγάλο.

Τα αποτελέσματα των επιτυχόντων είναι τα εξής:

1. Αλεβιζόπουλος Διονύσιος - ΑΚΙΒ
2. Αντωνοπούλου Ηλιάνα - ΙΠΠΟΚ
3. Αρτόπουλος Θοδωρής - ΙΠΠΟΚ
4. Ασημακοπουλος Αθανάσιος -ΑΚΙΒ
5. Βουρλέγκα Χαρούλα - ΑΚΙΒ
6. Βράχα Ευδοκία - ΙΠΠΟΚ
7. Γιακουμοπούλου Δήμητρα - ΑΚΙΒ
8. Διακουμάκος Δημήτριος - ΙΠΠΟΚ
9. Διακουμάκος Ηλίας - ΙΠΠΟΚ
10. Δρούγας Δημήτρης - ΙΠΠΟΚ
11. Δρούγας Νικόλαος - ΙΠΠΟΚ
12. Καρακαλπάκης Παναγιώτης - ΙΠΠΟΚ
13. Καραμπάτσος Κωνσταντίνος - ΙΠΠΟΚ
14. Καραχάλιου Αθανασία - ΙΠΠΟΚ
15. Κάτσιου Ινώ - ΙΠΠΟΚ
16. Κλαγγέας Παναγιώτης - ΙΠΠΟΚ
17. Κουρετζή Ευτυχία - ΙΠΠΟΚ
18. Μανιάτης Παναγιώτης - ΙΠΠΟΚ
19. Μάντη Ευαγγελία - ΙΠΠΟΚ
20. Μιχαλόπουλος Λυκούργος - ΙΠΠΟΚ
21. Μπαλιώτη Βασιλική - ΙΠΠΟΚ
22. Νικολάου Λυδία - ΙΠΠΟΚ
23. Παναγοπούλου Αικατερίνη - ΙΠΠΟΚ
24. Παναγόπουλος Παναγιώτης - ΙΠΠΟΚ
25. Πανταζάτου Κωνσταντίνα - ΙΠΠΟΚ
26. Πούργαλης Παναγιώτης - ΙΠΠΟΚ
27. Σκιαδάς Ευάγγελος - ΙΠΠΟΚ
28 .Σπυροπούλου Στεφανία - ΙΠΠΟΚ
29. Σταυρόπουλος Αριστομένης - ΙΠΠΟΚ
30. Σταυρόπουλος Σωτήριος - ΙΠΠΟΚ
31. Σταυροπούλου Χριστίνα - ΙΠΠΟΚ
32. Ταχταμπάς Μιχάλης - ΙΠΠΟΚ
33. Τζαφαρίδη Βασιλική - ΙΠΠΟΚ
34. Dejana Dordevic - ΙΠΠΟΚ

nea_anakoinwseis/endurance_2.JPG

Η Ιππική Αντοχή, ως ιππικό άθλημα με αυστηρή κτηνιατρική παρακολούθηση για την εξασφάλιση της υγείας των αλόγων, ξεκίνησε οργανωμένα στην Αμερική το 1955 όταν μια ομάδα 6 ιππέων αποφάσισε μέσω μιας ιππικής πορείας να αναδείξει το ξεχασμένο ιστορικό μονοπάτι Western States Trail. Το μονοπάτι είχαν χαράξει οι ιθαγενείς πληθυσμοί της Αμερικής στις μετακινήσεις τους και τα χνάρια τους ακολούθησε το μεγάλο μεταναστευτικό ρεύμα κατά την επέκταση της Αμερικής προς τα δυτικά καθώς και τα άλογα της περιβόητης έφιππης υπηρεσίας ταχυδρομείου γνωστής ως «Pony Express» στα μέσα του 19ου αιώνα. Σε 24 ώρες οι 6 ιππείς διέσχισαν με τα άλογά τους 100 μίλια (160 χλμ), στο σκληρό και απροσπέλαστο τοπίο απαράμιλλης ομορφιάς της οροσειράς της Σιέρα Νεβάδα, αναδεικνύοντας ταυτόχρονα και την ξεχασμένη αξία του αλόγου που είχε πέσει σε δυσμένεια σε μια εποχή όπου η κοινωνία ήταν απορροφημένη με την τεχνολογική εξέλιξη. Έτσι μπήκαν τα θεμέλια για το “Tevis Cup”, του δυσκολότερου αγώνα ιππικής αντοχής στον κόσμο που προσελκύει κάθε χρόνο εκατοντάδες συμμετοχές.

nea_anakoinwseis/endurance_3.JPG

Στην Ευρώπη το άθλημα γνώρισε μεγάλη διάδοση στις χώρες του Νότου και ειδικότερα στη Νότια Γαλλία όπου από την δεκαετία του ’70 είχε αναπτυχθεί ο ιππικός τουρισμός, με οργανωμένη γι’ αυτό το σκοπό από κρατικό ιπποφορβείο παραγωγή ντόπιων και στη συνέχεια Αραβικών αλόγων. Ο κρατικός φορέας του Εθνικού Δρυμού της Σεβέν (Cevennes) που πρωτοστάτησε στα θέματα προβολής του γαλλικού τοπίου μέσω του ιππικού τουρισμού, αναγνώρισε την ευκαιρία που παρουσίασε το άθλημα της ιππικής αντοχής για την προβολή της περιοχής και τη προώθηση τόσο του τουρισμού όσο και της ιπποπαραγωγής και δημιούργησε το 1975 τον πρώτο επίσημο αγώνα ιππικής αντοχής της Γαλλίας και συνάμα της Ευρώπης. Ο μύθος των «160 χλμ του Φλοράκ» χτίστηκε στις προκλήσεις που παρουσιάζει ο αγώνας μέχρι σήμερα: τις σημαντικές υψομετρικές διαφορές, τις ακραίες θερμοκρασιακές διακυμάνσεις αλλά και την ομορφιά και τις εναλλαγές του επιβλητικού ορεινού τοπίου και των γραφικών οικισμών της γαλλικής υπαίθρου από όπου περνάει ο αγώνας. Σήμερα δραστηριοποιούνται στην ιππική αντοχή στη Γαλλία 6000 αθλητές. Ακολουθούν οι Ιταλία και Ισπανία.

nea_anakoinwseis/endurance_4.jpg

Έστω καθυστερημένα, η Ελληνική Ομοσπονδία της Ιππασίας (ΕΟΙ) -ο κατεξοχήν φορέας υπεύθυνός για το άθλημα της ιππασίας στη χώρα μας που υπάγεται στην FEI και ιδρύθηκε το 1990- ενεργοποιήθηκε και στηριζόμενη σε σωματεία μέλη της στην επαρχία, διόρισε επιτροπή Ιππικής Αντοχής για την επίσημη οργάνωση του αθλήματος στην Ελλάδα και την επιβολή των διεθνών κανονισμών για την προστασία των αλόγων. Το 2010 διοργανώθηκαν οι πρώτοι εκπαιδευτικοί αγώνες 20 και 40 χλμ. Σήμερα οι αντίστοιχοι αγώνες αφορούν αποστάσεις 30 και 60 χλμ με ελεγχόμενη ταχύτητα για να καλλιεργηθεί η απαραίτητη νοοτροπία σε καινούργιους αθλητές. Από το 2011 διεξάγεται πλέον ελληνικό πρωτάθλημα στα 90 χλμ, από το οποίο αναδείχτηκε και η πρώτη Εθνική Ομάδα που κατέλαβε τη 2η θέση στο Βαλκανικό Πρωτάθλημα.

nea_anakoinwseis/endurance_5.JPG

Στόχος μας λοιπόν είναι να ενισχύσουμε το άθλημα αυτό και να το αναπτύξουμε όσο μπορούμε, ώστε να μπορέσουμε να διοργανώσουμε και στην Καλαμάτα κάποιον επίσημο αγώνα ιππικής αντοχής, μιας και ο τοπος μας ενδείκνυται για διαδρομές τέτοιου είδους.

Ο Ιππικός Όμιλος Καλαμάτας ευχαριστεί θερμά τους αθλητές που έλαβαν μέρος και όλους όσους μας τίμησαν με την παρουσία τους. Ένα μεγάλο ευχαριστώ επίσης στον πρόεδρο της τεχνικής επιτροπής ιππικής αντοχής της Ελληνικής Ομοσπονδίας Ιππασίας, κο. Ηρακλή Μπάσδρα,  στον κριτή Ιππικής Αντοχής, Γιώργο Παπαδόπουλο, την ιππίατρο Κλεοπάτρα Τριανταφύλλου, καθώς επίσης και τον κο. Γιώργο Δενδρινό που στήριξαν με την παρουσία τους την διοργάνωση αυτή.

Γίνε μέλος του ippok.gr /
No account yet? Create account

Copyright (C) 2012 @ippok.gr All rights reserved. Σχεδιασμός ιστοσελίδας Webico Creative Studios