ΑΡΧΙΚΗ arrow ΠΡΟΦΙΛ

ΙΠΠΙΚΟΣ ΟΜΙΛΟΣ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ

club-0

Στις 26 Ιουλίου 2004, ημερομηνία ορόσημο για την Καλαμάτα και τους φίλους της ιππασίας, ιδρύθηκε ο Ιππικός Όμιλος Καλαμάτας, από τον Νικόλαο Δρούγα, σε μια έκταση 20 στρεμμάτων στην περιοχή του Κορδία στην Δυτική Παραλία Καλαμάτας. Η Ακαδημία Ιππασίας  είναι μια σύγχρονη σχολή ιππασίας που λειτουργεί με ευρωπαϊκά πρότυπα για μαθήματα ιππασίας, αθλητική ιππασία, ελεύθερη ιππασία, θεραπευτική ιππασία, καθώς και σταυλισμό ιδιωτικών ίππων.

ΔΡΟΥΓΑΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ

nick-drougas

Από τη νηπιακή ηλικία ο Νίκος είναι λάτρης των αλόγων. Στα 14 έγινε ιδιοκτήτης αλόγου ονόματι "Γιώργος" και συμμετείχε σε ιππικούς αγώνες στο Πλατύ Μεσσηνίας. Έκτοτε ασχολείται με την αθλητική ιππασία και έχει πολλές επιτυχίες ως αθλητής στην υπερπήδηση εμποδίων.

ΘΕΡΑΠΕΥΤΙΚΗ ΙΠΠΑΣΙΑ

therapeutic-riding

Η θεραπευτική αξία της ιππασίας για άτομα με ειδικές ανάγκες ήταν γνωστή στους Έλληνες, απο τον 5ο π.Χ αιώνα. Πρώτος ο Ξενοφώντας αναφέρθηκε στη Θεραπευτική Ιππασία με τον όρο «Ιπποθεραπεία» στο βιβλίο του «Περί Ιππικής Τέχνης».

ΜΑΘΗΜΑΤΑ ΙΠΠΑΣΙΑΣ

club-academy

Τα μαθήματα γίνονται καθημερινά, εκτός Τρίτης, και Σαββατοκύριακα πρωί & απόγευμα κατόπιν ραντεβού. Το ωράριο μας διαφοροποιείται ανάλογα με την εποχή (παρακαλούμε επικοινωνήστε μαζί μας). Τα μαθήματα ιππασίας είναι ατομικά στην αρχή και όταν ο εκπαιδευτής θεωρήσει ότι ο κάθε μαθητής είναι έτοιμος, εντάσσεται σε γκρουπ των 2-3 ατόμων.

ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ

nick-drougas

Το club house του ομίλου μας, προσφέρει στους φίλους μας εύκολη και άνετη παρακολούθηση των προπονήσεων ή των αγώνων, χειμώνα – καλοκαίρι. Η αίθουσα μας μπορεί να παραχωρηθεί και για ποικίλες εκδηλώσεις.

Γίνε μέλος του ippok.gr /
Δεν έχετε λογαριασμό ακόμα; Δημιουργία λογαριασμού

Copyright (C) 2012 @ippok.gr All rights reserved. Σχεδιασμός ιστοσελίδας Webico Creative Studios