ΑΡΧΙΚΗ arrow ΝΕΑ arrow Ημερίδα για την Άδεια Ικανότητας Αθλητού

Ημερίδα για την Άδεια Ικανότητας Αθλητού

license_1

Καλαμάτα, 28/8/2013

Ο Ιππικός Όμιλος Καλαμάτας διοργανώνει για δεύτερη φορά στις εγκαταστάσεις του Ημερίδα για την Άδεια Ικανότητας Αθλητού με την έγκριση της Ελληνικής  Ομοσπονδίας Ιππασίας. Η Ημερίδα θα λάβει χώρα στις 8 Σεπτεμβρίου 2013, ώρα έναρξης 10:00πμ. Η συμμετοχή νέων υποψήφιων αθλητών αναμένεται να είναι μεγάλη μιας και μόνο από την Πελοπόννησο θα συμμετάσχουν παραπάνω από 15 αθλητές.
Η Ημερίδα είναι ανοικτή και για το ευρύ κοινό.


Η Άδεια Ικανότητας Αθλητού είναι υποχρεωτική για τους αθλητές που στοχεύουν να συμμετάσχουν στο επίσημο αγωνιστικό πρόγραμμα της ΕΟΙ.

Η εξέταση αποτελείται από τρία μέρη:

α) Θεωρητική εξέταση (30 πολλαπλές ερωτήσεις εκ των οποίων πρέπει να απαντηθούν ορθά οι 25).
- Κανονισμοί Αθλημάτων
- Γενικά (Σαγή, Ορισμοί, Ίππευση, Ιππική Συμπεριφορά, Μεταφορά, Αγώνες, κ.τ.λ.)
- Κτηνιατρικά (Ιππολογία, Υγιεινή του Αλόγου, Ιπποκομία, Τροφή, Ασθένειες)
*** σημείωση οι εξεταζόμενοι άνω των 14 ετών θα έχουν 30 λεπτά για να απαντήσουν τις πολλαπλές ερωτήσεις, ενώ οι εξεταζόμενοι ηλικίας 10 έως 14 θα έχουν 40 λεπτά.


β) Ιπποκομία
- Πρακτική εξέταση στην ιπποκομία του ίππου, ο ίππος θα παραχωρείται από τον όμιλο.

license_2

γ) Πρακτική Εξέταση
- Το Τεστ Ιππικής Δεξιοτεχνίας (ειδικό για Α.Ι.Α.) είναι υποχρεωτικό για όλους τους εξεταζόμενους. Οι εξεταστές κρίνουν την θέση του ιππέα, την ακρίβεια στο τεστ Ι.Δ. καθώς και την ικανότητα του ιππέα να καθοδηγεί τον ίππο του.
- Υπερπήδηση Διαδρομής Εμποδίων. Η διαδρομή θα περιλαμβάνει τουλάχιστον 8 εμπόδια και η εξέταση θα πραγματοποιηθεί υπό μορφή αγώνων, δηλαδή ο εξεταζόμενος θα βρίσκεται στον αγωνιστικό χώρο μόνο με τον εξεταστή, η διαδρομή θα περιλαμβάνει 1 σύνθετο διπλό, 3 με 4 αλλαγές κατεύθυνσης, μετρημένες αποστάσεις, ύψους από 0.80μ.


Μόνο οι υποψήφιοι, που θα διεκπεραιώσουν με επιτυχία τη θεωρητική εξέταση, θα εξεταστούν στη συνέχεια στην πρακτική, δηλαδή στο Τεστ Ιππικής Δεξιοτεχνίας και, εφ’ όσον το διεκπεραιώσουν με επιτυχία, δεν θα εξεταστούν στο “caprili”, το οποίο καταργείται, και στην θέση του μετά την εξέταση της Ιππικής Δεξιοτεχνίας, οι υποψήφιοι θα συνεχίζουν με εξέταση στην προθέρμανση της Υπερπήδησης Εμποδίων με ένα κάθετο και ένα oxer, όπου ο υπεύθυνος εξεταστής θα κρίνει εάν και εφόσον είναι ασφαλής ο υποψήφιος αθλητής να συνεχίσει στην υπερπήδηση της διαδρομής και τέλος θα εξεταστούν στην υπερπήδηση της Διαδρομής Εμποδίων.

license_3

Τα αποτελέσματα της Ημερίδας θα ανακοινωθούν τόσο στην ιστοσελίδα του Ομίλου όσο και στην ιστοσελίδα της ΕΟΙ μετά το πέρας της ημέρας.
Για περισσότερες πληροφορίες για την εξεταστέα ύλη επισκεφτείτε την επίσημη ιστοσελίδα της ΕΟΙ: www.hef.gr

Γίνε μέλος του ippok.gr /
No account yet? Create account

Copyright (C) 2012 @ippok.gr All rights reserved. Σχεδιασμός ιστοσελίδας Webico Creative Studios